marți, 25 octombrie 2011

Ce vor femeile?


Citez din interviul unui renumit numerolog roman, Anatol Basarab, interviu care contine de altfel dupa parerea mea si multe lucruri interesante, dar ... watch this: "Femeilor le place sa fie dominate. Daca nu o domini, femeia o ia razna. Si apoi tot ea plange vazand ce-a ajuns. Si da vina pe barbat, ca el a gresit, ca daca e barbat adevarat, stie sa aiba grija de ea si sa-i puna frane."
Oare?!?
Eu cred ca una e sa domini si alta sa conduci, cu iubire si intelepciune. In tango, ca si in viata, ca sa folosesc o sitagma ultra-uzitata, fiecare are rolul lui, sau ar trebui sa-l aiba: leader si follower. Da, sunt leader si follower, nu asupritor si asuprit, stapan si sclav, judecator si condamnat, cu riscul de a se ajunge la scene sado-maso. Si fiecare ar trebui sa-si invete si sa-si asume rolul propriu. Barbatul - acela de a conduce, de a "propune" femeii o directie, dupa care, nu-i asa, ea poate accepta si atunci fac impreuna urmatorul pas. El propune, trebuie sa ofere o intentie clara, ea asteapta si e atenta la intentia lui pe care o poate urma sau nu, ca poate avea si ea initiative in acest dans al vietii si daca lucrurile stau asa la fiecare pas, se poate numi asta dans. Armonie. As vrea sa spun normalitate, dar realitatea ma cam contrazice.
Acum cativa ani, pe post de asistenta la un curs de tango, incercam sa-i arat un pas de baza unui leader cu doar cateva lectii de tango la activ. Neatent la indicatii, repezit si desigur orgolios, mi-a cadorisit aceasta replica: bine, dar n-ar trebui sa conduc eu? Desigur, dragul meu, i-am replicat in gand, dar atunci cand o sa stii!
Ca daca dupa prima luna de cursuri te consideri expert si ma conduci in forta (am fost si luata pe sus uneori la modul propriu si mutata de colo-colo, ce propuneri, ce intentii), ca doar esti leaderul, ce conteaza ca ma calci pe picioare si nu esti pe muzica, asta se cheama ca tu esti cel care controleaza situatia.
Si daca dupa ce abia ti-ai serbat majoratul, te consideri "barbat" si deci indreptatit sa pui fraie si, la nevoie, frane femeii de langa tine, asta se cheama la fel, tu esti la conducere. Iar pe masura ce timpul trece, situatia se amplifica.

Dar cum ar fi ca barbatul, in loc sa domine femeia, sa invete sa-i propuna un drum in 2, cu respect, iubire si responsabilitate?! O, da, ar fi mai greu, se incumeta cineva??

2 comentarii:

  1. dar cum ar fi ca femeia sa aleaga/accepte parteneri din categoria in care se incadreaza si ea, ca sa nu mai fie calcata pe picioare de un leader necopt, in tango si in viata?si cum ar fi ca lumea sa nu se mai imparta in tabara femeilor si cea a barbatilor, sa o lasam mai moale cu teorii si analize comportamentale si sa ne bucuram pur si simplu de viata noastra cea de toate zilele, de intalnirea cu Oamenii din preajma noastra, barbati sau femei.ar fi greu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Alegerea tine de rational. Asa ca nu poti alege pe cine sa iubesti.

    RăspundețiȘtergere